The American Dream – wat de Amerikanen doen met hun pensioen

We kennen allemaal Uncle Sam die ons kleurrijk vertelt over ‘The American Dream’ en hoe mooi het allemaal is in de Nieuwe Wereld. Maar zelfs in Amerika wordt men een dagje ouder en ook daar gaan mensen op een gegeven moment met pensioen. We hebben ondertussen een redelijk beeld van wat de Nederlander tijdens zijn of haar pensioen zoal doet, maar hoe zit dat in Amerika?

Reizen, reizen en nog eens reizen…

Maar liefst 59% van de Amerikanen droomt ervan om na het bereiken van de pensioenleeftijd te gaan reizen. Het aantal wat dit ook daadwerkelijk doet ligt (helaas) een stukje lager vanwege verschillende redenen. Zo laten veel ouderen weten dat ze niet voorzien hadden dat ouderdom zoveel impact kon hebben op de gezondheid waardoor reizen moeilijk wordt. Daarentegen laat wel 80% weten dat het bezoeken van nieuwe plaatsen mensen een goed gevoel geeft.

Nog steeds werken!

Bijna 19 procent van de 65-plussers in Amerika kiest er vrijwillig voor om door te blijven werken. In sommige gevallen uit financiele noodzaak, maar in de meeste gevallen omdat men een baan heeft waar ze van houden en veel plezier uit halen. Ook in Nederland zijn er ondertussen al zo’n 200.000 mensen die de pensioenleeftijd hebben bereikt maar nog steeds op de werkvloer te vinden zijn.

Het is nooit te laat om iets nieuws te leren!

Je geest actief houden is een belangrijk onderdeel van het ouder worden. Niet alleen zorg je ervoor dat ziektes als Alzheimer minder kans hebben, veel mensen – of het nou Amerikanen of Nederlanders zijn – vinden het bovendien leuk om hun tijd te spenderen met lezen van boeken. Het is zelfs zo leuk dat er in Amerika zo’n 113.000 leerlingen en studenten zijn die boven de pensioenleeftijd zitten!

Deze en nog meer leuke feitjes vindt je op een visuele manier terug in de Infographic hieronder:

0718bc3ef2e1656961ce30995cb44ad6

 

Tags: , ,